Koláč zo Santiaga

Každý štvrtok vám prinesieme jeden zaujímavý recept z krajín, ktorých jazyk u nás v jazykovke učíme :)
Dnes si upečieme sladkú pochúťku zo ŠPANIELSKA tradičný mandľový koláč:

Pestrofarebná španielska kuchyňa je veľmi prostá, no zároveň aj rafinovaná a chutná. Dôkazom toho je aj tento jednoduchý a o to chutnejší koláč.

Čo potrebujeme?

Suroviny

  • 1 ks vajce
  • 1 PL voda
  • 125 g cukor
  • 400 ml múka

Plnka

  • 4 ks vajce
  • práškový cukor
  • 1 ks citrón
  • 250 g mandle
  • škorica

Príprava:

Cesto

Vymiešame spolu vajce, cukor a škoricu. Pridávame múku, až kým nevznikne penistá hmota. Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú formu.

Plnka

vajíčka vymiešame s cukrom a citrónovu korou do penista. Potom pridáme nastrúhané mandle a škoricu. Zmes vylejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre asi 25 - 30 minút na 180 stupňov. Koláč posypeme práškovým cukrom.

VaV TIP:

Tento koláč je síce troška suchší, ale na druhý deň krásne zvláčnie a keď si ho polejete napríklad javorovým sirupom alebo iným topingom, tak to bude lahôdka ;)

 

Prajeme dobrú chuť :)

 

Vytvorené dňa: 18. Oct 2019