Koláč zo Santiaga
Každý štvrtok vám prinesieme jeden zaujímavý recept z krajín, ktorých jazyk u nás v jazykovke učíme :)
Dnes si upečieme sladkú pochúťku zo ŠPANIELSKA tradičný mandľový koláč:
Pestrofarebná španielska kuchyňa je veľmi prostá, no zároveň aj rafinovaná a chutná. Dôkazom toho je aj tento jednoduchý a o to chutnejší koláč.
Čo potrebujeme?
Suroviny
- 1 ks vajce
- 1 PL voda
- 125 g cukor
- 400 ml múka
Plnka
- 4 ks vajce
- práškový cukor
- 1 ks citrón
- 250 g mandle
- škorica
Príprava:
Cesto
Vymiešame spolu vajce, cukor a škoricu. Pridávame múku, až kým nevznikne penistá hmota. Cestom vyložíme vymastenú a múkou vysypanú formu.
Plnka
vajíčka vymiešame s cukrom a citrónovu korou do penista. Potom pridáme nastrúhané mandle a škoricu. Zmes vylejeme na cesto a pečieme v predhriatej rúre asi 25 - 30 minút na 180 stupňov. Koláč posypeme práškovým cukrom.
VaV TIP:
Tento koláč je síce troška suchší, ale na druhý deň krásne zvláčnie a keď si ho polejete napríklad javorovým sirupom alebo iným topingom, tak to bude lahôdka ;)
Prajeme dobrú chuť :)