Kvapka krvi 2017

27. september 2017 – deň ako každý, a predsa bol pre nás košických VaVkáčov iný. Dnes sa na našej pobočke v Košiciach konal 1. ročník akcie Kvapka krvi VaV.

27. september 2017 – deň ako každý, a predsa bol pre nás košických VaVkáčov iný. Dnes sa na našej pobočke v Košiciach konal 1. ročník akcie Kvapka krvi VaV. Aj napriek tomu, že v Prešove sa táto akcia úspešne - už niekoľko rokov - opakuje v pravidelných intervaloch, predsa len sme mali malú dušičku, či a koľko ľudí sa do tejto akcie v Košiciach zapojí.

 

Avšak Košice nesklamali a ľudia prišli. Už od rána si darcovia postupne podávali kľučku našej Jazykovej školy, Autoškoly a VaV Akademy. Niektorí krv darovať mohli, iní zas nie, no hlavné je to, že sa vôbec rozhodli prísť pomôcť a zachrániť tak niekomu život. Spolu prišlo darovať krv 24 ľudí, pričom darovať túto vzácnu tekutinu mohlo iba 14 ľudí, čo znamená, že sa jej vyzbieralo približne 7 litrov.

 

01
02
03

 

Keďže išlo o prvý ročník celá akcia sa niesla v duchu oslavy. Občerstvenie v podobe sladkých, slaných dobrôt či chlebíčkov – to všetko spolu s balónmi ešte znásobilo dojem oslavy. A samozrejme na žiadnej oslave nesmie chýbať torta, a tá naša nielen skvele vyzerala, ale aj chutila. Veď nakoniec posúďte sami. :)

 

04
05
06

 

Každý darca odchádzal s malým darčekom v podobe trička s jeho krvnou skupinou, no najmä so skvelým pocitom, že možno práve jeho pár kvapiek krvi zachráni niekomu život.

 

Veľké ĎAKUJEM patrí nielen darcom, ale aj Národnej transfúznej službe, bez ktorej účasti by nebolo možné túto akciu realizovať a pomáhať tak tým, ktorí to potrebujú.

 

Vy, ktorí ste túto akciu nestihli, už čoskoro sa môžete tešiť na ďalšiu Kvapku krvi VaV, a to Mikulášsku kvapku krvi - opäť v Prešove. Tešíme sa na vás! 

Vytvorené dňa: 25. Apr 2024