Mikulášska kvapka krvi 2013

Mikulášska Kvapka krvi je za nami. Takto to prebiehalo...

5. decembra prúdila vo VaV-ke dobrá nálada, smiech a dokonca aj krv. Všetko v rámci Mikulášskej Kvapky Krvi, do ktorej sa zapojilo až 33 hrdinov, medzi nimi dokonca aj niekoľko prvodarcov. S týmto počtom sa tak Mikulášska Kvapka zaradila k našim najúspešnejším Kvapkám krvi vôbec. Na celý priebeh, samozrejme, dohliadal Mikuláš, ktorý našich darcov nielen zabával, ale aj posmeľoval. A tak nie strach, ale úsmev na tvári mali tí, ktorí si ľahli do kresla. Všetkých darcov sme poctivo pohostili a za ich hrdinstvo odmenili. K nezištnému pocitu z darovania sa pridali aj zľavy na vzdelávacie kurzy rôzneho druhu.

 

 

Prišiel dokonca aj samotný primátor mesta Prešov JUDr. Pavel Hagyari, ktorý síce zo zdravotných dôvodov darovať nemohol, no všetkým dodával odvahu a šíril dobrú náladu. Neobišiel ani nášho Mikuláša, s ktorým sa najskôr pustil do vášnivej diskusie a nakoniec sa s ním i odfotil. Za podporu akcie a dobrej veci mu všetci ďakujeme.

 

 

Zabávali sme sa nielen my a darcovia, ale dokonca aj NTS-kári, ktorí neváhali a využili pri fotení naše rekvizity aj veselého Mikuláša. Veselo pózovali, čím prispeli k družnej a veselej atmosfére tohtoročnej Mikulášskej Kvapky.

 

 

A s úsmevom na tvári, za podpory nás všetkých, daroval aj náš šéf. Samozrejme, aj mnohí z členov VaV Teamu išli príkladom a darovali spolu s ním.

 

 

Stretli sme sa, zabavili sa, darovali sme a zachránili spolu vyše 80 ľudských životov. Za všetko Vám zo srdca ďakujeme! Ďakujeme všetkým darcom, aj tým, ktorí darovať chceli, no z rôznych dôvodov nemohli. Ďakujeme tým, ktorí prišli ako psychická podpora. Pánovi primátorovi a Mikulášovi, ktorí dodali odvahu a zabavili. A v neposlednom rade ďakujeme Národnej transfúznej službe, bez ktorej by takéto akcie neboli možné.

 

 

Tešíme sa na stretnutie pri ďalšej Kvapke krvi a veríme, že bude minimálne taká úspešná ako táto.

Vytvorené dňa: 26. Apr 2024