Mikulášska kvapka krvi 2017

6. december 2017 – sviatok sv. Mikuláša, ktorý je obľúbený najmä deťmi. No u nás vo VaV – ke bol tento deň predsa ešte niečím iným výnimočný.

6. december 2017 – sviatok sv. Mikuláša, ktorý je obľúbený najmä deťmi. No u nás vo VaV – ke bol tento deň predsa ešte niečím iným výnimočný. Práve v tento deň sa konala Mikulášska kvapka krvi vo VaV. Symbolicky na Mikuláša mohli všetci nielen dostávať ale aj dávať.

 

Prešov opäť nesklamal, ba dokonca prekvapil a maximálne prekročil naše očakávania. Už pred ôsmou hodinou ráno sa naše chodby začali zapĺňať prvými darcami, ktorí netrpezlivo vypĺňali dotazníky a pripravovali sa na samotné darovanie krvi. Až 37 hrdinov prišlo pomôcť, z ktorých 35 mohlo túto životodarnú tekutinu darovať. Spolu sa jej vyzbieralo približne 17,5 litra.

 

 

A čo by to bolo za Mikulášsku kvapku krvi bez Mikuláša? Každému, kto sa rozhodol pomôcť spríjemňoval čas na čakanie Mikuláš, ktorý mal samozrejme pre každého sladkú dobrotu. Nechýbalo ani občerstvenie v podobe sladkých, slaných dobrôt či chlebíčkov, a teda o našich hrdinov sme sa príkladne postarali. Veď nakoniec posúďte sami. :)

 

 

Každý darca tak odchádzal okrem sladkej maškrty aj s dobrým pocitom, že urobil dobrý skutok, a že možno práve jeho pár kvapiek krvi zachráni niekomu život.

 

Veľké ĎAKUJEM patrí nielen darcom, ale aj Národnej transfúznej službe, bez ktorej účasti by nebolo možné túto akciu realizovať a pomáhať tak tým, ktorí to potrebujú.

 

Vy, ktorí ste túto akciu nestihli, už čoskoro sa môžete tešiť na ďalšiu Kvapku krvi VaV – Valentínsku kvapku krvi tentokrát v Košiciach. Tešíme sa na vás!

Vytvorené dňa: 26. Apr 2024